Calculator / Cost Engineer

Bedrijf: GREEFA | Locatie: Tricht | Dienstverband: fulltime (1,0 FTE) | CAO: Kleinmetaal

Word jij enthousiast van kostprijsoptimalisatie, kostenbesparing en wil je werken bij een internationaal en innovatief familiebedrijf met een uniek hightech product? Dan zijn wij op zoek naar jou! Jij wordt bij ons de aangewezen persoon voor het calculeren van de kosten van dikwijls grootschalige sorteer- en verpakinstallaties!

Waar kom je te werken?
Vanuit ons hoofdkantoor in Tricht/Geldermalsen ontwikkelen en produceren we sorteer- en verpakkingsinstallaties voor groente en fruit. Vrijwel alle nieuwe technologieën, zowel mechanisch als software, worden door onze eigen R&D afdeling ontwikkeld. Mede hierdoor behoren wij al tientallen jaren tot de top van de markt en zijn we in meer dan 40 landen actief. Meer informatie vind je bij Over GREEFA of bij onze Projecten.

Wat ga je doen?
In deze binnendienstfunctie heb je als Calculator / Cost Engineer een cruciale rol in het offertetraject. Op basis van jouw technische ervaring ben je verantwoordelijk voor het calculeren van de kosten van dikwijls grootschalige projecten op basis van tekeningen, speciale klantwensen en (commerciële) stuklijsten van de complete sorteer- en verpakoplossingen.

Je calculeert sales-items, specials en stelt technische en commerciële beschrijvingen op. Je adviseert over de mogelijkheden tot kostenbesparing en kostprijsoptimalisatie en je houdt overzicht op de kostprijsontwikkeling van onze producten. Je bent bovendien verantwoordelijk voor inkoopdelen van derden en zorgt ervoor dat deze modules feilloos worden geïntegreerd met onze sorteer- en verpakoplossingen.

Op technisch en commercieel gebied ondersteun je ons verkoopteam en draagt zo bij aan het gezamenlijke succes.

Wat breng jij mee?
Om de werkzaamheden als Calculator / Cost Engineer op niveau te kunnen uitvoeren heb je een HBO-diploma nodig richting Werktuigbouwkunde of (technische) Bedrijfskunde, aangevuld met minimaal 5 jaar ervaring met het engineeren en calculeren van installaties in de kapitaalgoederensfeer.

Belangrijk is dat je beschikt over sterk analytisch vermogen, cijfermatig inzicht en accuraatheid. Daarnaast ook kennis hebt van 2D/3D tekenpakketten, bij voorkeur Inventor en AutoCAD.

Omdat je voor een wereldwijde klantenkring gaat werken is het noodzakelijk dat je de Engelse en Duitse taal op niveau kunt spreken en schrijven.

Wij zoeken iemand die past binnen de professionaliteit en gedrevenheid van een hightech bedrijf maar ook binnen de informele sfeer van een familiebedrijf.

Vijf redenen om te kiezen voor GREEFA
1. Je komt te werken voor de koploper op het gebied van technische innovaties in de sorteertechnologie
2. Je komt te werken in een stabiele onderneming met korte lijnen in een informele en professionele werkomgeving
3. Ons groot internationaal netwerk zal jouw netwerk laten groeien. Kennis delen kent geen grenzen
4. We bieden je ruimte voor zowel persoonlijke als professionele groei
5. Je kunt rekenen op een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden

Sollicitatieprocedure
Je kunt eenvoudig solliciteren via deze website. Als je inhoudelijke vragen hebt over de vacature kun je contact opnemen met Arjan Dol (Manager Sales Engineering) via 0345-578100.