mechanical engineer vacature
Een voorbeeld van werk wat je doet als mechanical engineer

Mechanical Engineer

Bedrijf: GREEFA | Locatie: Tricht | Dienstverband: fulltime (1,0 FTE) | CAO: Kleinmetaal

Word jij enthousiast van het ontwerpen en ontwikkelen van hightech machines en wil je werken bij een internationaal en innovatief familiebedrijf met een uniek hightech product? Dan zijn wij op zoek naar jou! Jij wordt bij ons de aangewezen persoon voor de engineering en detaillering van onze sorteer- en verpakinstallaties!

Wat ga je doen?

Als Mechanical Engineer ben je verantwoordelijk voor de engineering van sorteer- en verpaklijnen en bijbehorende randapparaturen zoals aan- en afvoer van vruchten en kisten.

Aan de hand van de verkooporder worden de tekeningen en stuklijsten van de installatie samengesteld. Je teamleider zorgt voor de opzet van de totale lay-out, waarna je bijdraagt aan het uitwerken van de sub-samenstellingen en modules. Er wordt geput uit een brede basis van standaard of configureerbare modules en waar nodig worden specials ingezet. Het uitwerken van specials behoort ook tot de taken.  Denk hierbij aan het engineeren van transportbanden, waterkanalen, kettingbanen en robots. Hierbij heb je veel vrijheid om zelf invulling te geven aan het ontwerp. We maken regelmatig gebruik van testopstellingen waarbij je ideeën direct in de praktijk kunt testen.

Je bedenkt oplossingen en hebt oog voor de maakbaarheid en de kosten. Je maakt berekeningen, bewaakt de planning en hebt regelmatig overleg met de teamleider, teamleden en andere collega’s. In voorkomende gevallen behoort ook het aanpassen, modulair/configurabel ontwerpen en verbeteren van standaard modules tot de taken. Op termijn kun je zelfstandig complexe projecten (en specials) technisch uitwerken.

Wat breng jij mee?

Om de werkzaamheden als Mechanical Engineer op niveau te kunnen uitvoeren heb je een hbo / mbo-diploma nodig richting Werktuigbouwkunde, aangevuld met enkele jaren relevante ervaring als mechanical engineer. Als HTS schoolverlater ontvangen wij ook graag je gegevens.

Belangrijk is dat je gedegen kennis hebt van sterkteleer, materialen, productieprocessen, maakbaarheid, machineveiligheid en 3D tekenpakketten (bij voorkeur Inventor). Kennis van AutoCAD, stromingsleer en hygiënisch ontwerp is een pré.

Omdat je voor een wereldwijde klantenkring gaat werken is het noodzakelijk dat je de Engelse en Duitse taal op niveau kunt spreken en schrijven.

Thuiswerken is -in overleg- mogelijk voor één/enkele dagen per week.

Wij zoeken iemand die past binnen de professionaliteit en gedrevenheid van een hightechbedrijf, maar ook binnen de informele sfeer van een familiebedrijf.

Waar kom je te werken?

Vanuit ons hoofdkantoor in Tricht/Geldermalsen ontwikkelen en produceren we sorteer- en verpakkingsinstallaties voor groente en fruit. Vrijwel alle nieuwe technologieën, zowel mechanisch als software, worden door onze eigen R&D afdeling ontwikkeld. Mede hierdoor behoren wij al tientallen jaren tot de top van de markt en zijn we in meer dan 40 landen actief. Meer informatie vind je op www.greefa.nl.

Vijf redenen om te kiezen voor GREEFA

  1.   Je komt te werken voor de koploper op het gebied van technische innovaties in de sorteertechnologie;
  2.   Je komt te werken in een stabiele onderneming met korte lijnen in een informele en professionele werkomgeving.
  3.   Ons groot internationaal netwerk zal jouw netwerk laten groeien. Kennis delen kent geen grenzen;
  4.   We bieden je ruimte voor zowel persoonlijke als professionele groei;
  5.   Je kunt rekenen op een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden.

Sollicitatieprocedure voor de vacature mechanical engineer

Je kunt eenvoudig solliciteren via deze website. Wanneer je inhoudelijke vragen hebt over de vacature kun je contact opnemen met Joeri Veens, teamleider mechanical engineering, of René van Baardwijk, personeelsfunctionaris, via 0345-578100.

 

  • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  • Max. bestandsgrootte: 10 MB.