"Een perfectionist? Ja, dat klopt wel"

Kees van Rangelrooij

Een écht pietje-precies, dat is Kees ten voeten uit – en gelukkig maar… Zijn nauwkeurigheid zorgt voor een heldere vertaling van onze klantorders naar (gedetailleerde) samenstellingen en werktekeningen. En hoe beter de productie- en montage-afdelingen daar mee uit de voeten kunnen, hoe meer de machines en onderdelen naar exacte specificaties worden geproduceerd.

Improvisatie als leerschool

Kees is gespecialiseerd in het technisch tekenen van (voor-) sorteerlijnen. Dat zijn sorteerlijnen waarbij appels d.m.v. waterkanalen vlot maar vruchtvriendelijk richting een onderwatervuller gaan en worden afgevuld in een grootkist, welke daarna verder wordt getransporteerd. Al bij meerdere grotere projecten heeft hij (een gedeelte van) de waterkanalen, bijbehorende randapparatuur en 3D-layouts voor zijn rekening genomen.

Maar de extra uitdaging en leermomenten haalt hij uit het tekenen van onderdelen op maat – de zogenaamde specials. Een goede maatwerkoplossing bedenken voor een uniek probleem, dat is mooi. Vooral omdat de vele aspecten binnen de werktuigbouwkunde hierbij een belangrijke rol spelen!”

Het uittekenen van zoveel verschillende oplossingen maakt Kees bovendien steeds handiger met Autodesk Inventor – dit 3D tekenprogramma kent inmiddels dan ook nog maar weinig geheimen voor hem.

Waarom GREEFA?

Na HBO Werktuigbouwkunde is Kees in 2004 afgestudeerd bij Stork Townsend in Oss. Na daar vier jaar gewerkt te hebben als mechanical engineer, kwam hij in 2008 bij GREEFA terecht.

Kees vertelt graag waarom: “GREEFA’s doordachte productdesign en het pure karakter van een familiebedrijf sprak mij erg aan. Maar ook zeker het hoge afwerkingsniveau van GREEFA.

Niet alleen pixels

De ontwikkeling van onderdelen gaat verder dan alleen de tekenkamer; via korte lijnen met o.a. (service-) monteurs zien we er op toe dat projecten correct worden geassembleerd en opgebouwd. Door deze korte lijnen met de praktijk maakt het zijn werk ook (letterlijk) tastbaarder. “Het zijn niet langer alleen maar pixels, je tekening komt echt tot leven.”

Leerschool van de toekomst

“Dat dit bedrijf bovenop de ontwikkelingen zit, merkte ik al snel aan GREEFA’s groeiende R&D-afdeling en de ingebruikname van een 3D tekenprogramma”, zegt Kees. Hij benadrukt dat de overgang veel positieve gevolgen met zich meebracht: “De switch naar 3D betekent dat we foutjes sneller herkennen. Daarnaast biedt deze 3D ontwikkeling ook voordelen voor de verkoopafdeling bijvoorbeeld door natuurgetrouwere en professionelere klantpresentaties. Twee vliegen in één klap dus.”

Voor het behouden van GREEFA’s mondiale koppositie, is constante ontwikkeling van elke afdeling een voorwaarde. Natuurlijk van de R&D-afdeling maar ook zeker de tekenkamer met zijn databeheer, standaardisatie en order-engineering. Sorteertechnologie evolueert sneller dan ooit. Daarom is die hoge lat net zo belangrijk voor Kees als voor GREEFA zelf.