"Zonder helder financieel inzicht vaar je blind"

Jacqueline van Meeteren

Of je nu een kleine ondernemer bent, of een multinational; zonder helder financieel inzicht vaar je blind – dan weet je niet waar je moet bijsturen, en wanneer.

Jacqueline geeft ons zicht… Met haar ordentelijke aanpak en brede kennis maakt ze elke situatie inzichtelijk en leidt die in goede banen – of het nu gaat om salarisadministratie of het op tijd verwerken van de inkomende facturenstroom.

En vooral haar heldere terugkoppeling naar het management is onmisbaar: “Mijn verantwoordelijkheidsgevoel gaat verder dan puur de administratie. Een bedrijf als GREEFA kan alleen marktleider blijven door effectief management. En daarvoor is helder inzicht in de juiste cijfers essentieel. Om bij te sturen, maar ook om je liquiditeit haarscherp te krijgen.”

Samen sterk

Dat gevoel van teamspirit komt mooi tot uiting in één van Jacqueline’s eerste ervaringen met GREEFA: “Toen ik net begon werd er al een tijdje een nieuw administratiesysteem getest. Iedereen kon er inmiddels mee uit de voeten, behalve ikzelf. Niet bepaald een vliegende start dus. Toch leerde ik juist daardoor mijn nieuwe collega’s meteen kennen als echte teamspelers. Het oprecht willen delen van hun kennis en kunde – het eerst denken aan het groepsbelang en dan pas aan dat van jezelf… Zo steek ik ook in elkaar, dus dat voelde erg goed.”

Investeren in elkaar

De liefde en waardering is helemaal wederzijds. Jacqueline investeert in GREEFA en wij graag in Jacqueline. Onlangs heeft ze dan ook het praktijkdiploma loonadministratie gehaald. Hierdoor is haar takenpakket nog breder en vormt ze inmiddels een effectief team met haar collega van de salarisadministratie.

Brede achtergrond

Vóór haar huidige functie bij GREEFA was Jacqueline werkzaam voor bedrijven binnen diverse branches, zoals een filmproductiebedrijf, leasemaatschappij, reconstructiebedrijf voor bergingsauto’s en een bedrijf voor meeneemheftrucks.

Die diversiteit ziet ze als een voordeel: “Het geeft je een brede kennis van lopende zaken. Bovendien leer je het vak dieper doorgronden omdat de vakgebieden verschillen, maar principes en doelstellingen juist hetzelfde zijn.”

Soort zoekt soort

Waarom ze voor GREEFA koos? Volgens Jacqueline sluit GREEFA’s bedrijfscultuur goed aan bij haar eigen normen en waarden. “Zelf ben ik ook iemand die veel belang hecht aan zaken als eerlijkheid en duidelijkheid. Dat vind je volop terug binnen deze bedrijfscultuur, dus dan voel je je snel thuis. Daar komt bij dat GREEFA bekend staat als een fijne werkgever met weinig verloop. Dat vond ik ook belangrijk.”