"Productkwaliteit is nummer één"

Frans Verschoor

Productkwaliteit is een belangrijk aspect in het werk van Frans. Want ook al is een ontwerp nog zo zorgvuldig uitgewerkt, wanneer de productiemachine niet optimaal is ingesteld dan zie je de gewenste kwaliteit niet terug.

Consistentie en kwaliteit

Daarom rekent GREEFA zich rijk met een machinebediener als Frans; een uitvoerder met dezelfde aandacht voor detail als de tekenaars zelf. Frans’ perfectionisme staat garant voor de minimale toleranties die we van GREEFA gewend zijn. Dagelijks stemt hij alle NC-programma’s nauwkeurig op elkaar af, zodat de laser optimaal werkt. Zijn zorgvuldigheid resulteert in consistente kwaliteit.

Verveling bestaat niet bij GREEFA

Of hij zich wel eens verveelt? “Nou, een dienstverband van 36 jaar zegt wel iets, denk ik. Je krijgt veel ruimte om te groeien en voelt je gewaardeerd. Bovendien is de bedrijfscultuur voor mij ook erg belangrijk.” antwoordt Frans. En daar slaat hij de spijker op z’n kop, want de ontwikkeling van duurzame producten staat of valt bij een prettige werksfeer en een even duurzaam personeelsbeleid. Want medewerkers waarderen betekent ook ínvesteren…

36 jaar en er is veel veranderd

Met zo’n lange staat van dienst is Frans natuurlijk een constante factor binnen GREEFA. Hij was getuige van onstuimige groeifases en revolutionaire marktontwikkelingen. De digitalisering bijvoorbeeld. En nu is daar de laser: “Sinds we hiermee werken zie je dat de vormen van de producten zijn veranderd. Het geeft onze ontwerpers meer vrijheid. En voor mij is het vooral een spannende nieuwe techniek.”

Maar 36 jaar hetzelfde vak… Waar vindt hij verse inspiratie? “Oh, da’s niet moeilijk… Techniek is mijn passie. Ik ben nog altijd even verzot op nieuwe snufjes op elektronicagebied. Dat raak ik nooit meer kwijt.”