"Bij GREEFA sloeg m'n ampèremeter uit"

Wilco Jansen

Functioneel van buiten, geavanceerd van binnen – dat is kenmerkend voor GREEFA’s apparatuur. Want ondanks de opgeruimde en strakke ontwerpen, gaat er achter het exterieur van deze machines een imposante hoeveelheid bekabeling schuil. De veelheid en samenstelling van alle meetsystemen, aandrijvingen, verlichting, schakel- en camerakasten maakt dat je hier niet de eerste de beste elektrotechnicus op zet. Daarom hebben we Wilco…

Degelijke ervaring

Wilco heeft een overtuigende staat van dienst. Na de LTS, MTS en een cursus meet- en regeltechniek begon hij op 21-jarige leeftijd bij Prulveto, een elektrotechnisch bedrijf. Na acht jaar trouwe dienst was Allewijnse de gelukkige onderneming die zes jaar van zijn talent en inzet mocht profiteren. Hierna ondersteunde Wilco de firma Oostendorp. Bij dit elektrotechnisch bedrijf nam hij  8 jaar lang  de regeltechniek van klimaatinstallaties met veel motivatie voor zijn rekening.

Veelbelovende start

Nadat Wilco werd getipt door een collega dat er een prachtige functie beschikbaar was bij Greefa was Wilco’s interesse snel gewekt, en na zijn sollicitatiegesprek was er niet veel voor nodig om overstag te gaan: een korte rondleiding door de productiehal, om precies te zijn.

“Toen ik het technische niveau van de sorteermachines van dichtbij zag, sloeg m’n ampèremeter uit”, vertelt hij glimlachend. “Het leek me een plek waar ik mijn passie voor het vak perfect kwijt kan. En dat gevoel bleek te kloppen… De afgelopen jaren zijn voorbij gevlogen, dus dat zegt wel iets.”

De toekomst ziet Wilco daarom rooskleurig. “Als marktleider zitten we natuurlijk bovenop de nieuwe ontwikkelingen. Hierdoor ben je nooit uitgeleerd en presteer je vaktechnisch op wereldniveau. Dat is een mooi gevoel.”

GREEFA beknibbelt dan ook niet op interne- en externe trainingen. Constant in beweging blijven is belangrijk. Want de concurrentie een stap voorblijven, doe je niet door te treuzelen.

Professionaliteit

“Soms komt het mechanische en elektrische gedeelte niet overeen. Dan is het de uitdaging om een oplossing te vinden waardoor het ontwerp tóch functioneert.”

Door tijdsdruk levert dat nog wel eens de nodige stress op. Toch houdt Wilco z’n hoofd koel en is geduldig. Hij weet uit ervaring dat de oplossing vaak dichterbij is dan het lijkt.

Zijn professionele persoonlijkheid omschrijft hij dan ook als rustig en doordacht. “Wanneer het tegen zit, werkt stress alleen maar averechts. Daarom trap ik daar niet in en blijf vooral kalm. Gelukkig zit die wijsheid er van nature bij mij al in, dus ontzettend moeilijk vind ik dat niet.”

Samen sterk

Een vak waarbij concentratie essentieel is, en je veel puzzelt lijkt vooral weggelegd voor een echte solist. Maar schijn bedriegt: “Ondanks dat ik vaak helemaal opga in een technische uitdaging, ben ik toch ook een echte teamspeler – Ik vind samenwerken met collega’s niet alleen erg gezellig en leuk, maar zie ook vooral het belang in van bedrijfsbrede samenwerking. Teamspirit is niet alleen belangrijk binnen je eigen afdeling, maar vooral ook tussen afdelingen onderling.”