Over GREEFA

Onze geschiedenis

Het GREEFA-avontuur begon in 1940 als een bescheiden wagenmakerij. In het hart van de Betuwe, omgeven door fruittelers die zochten naar een oplossing om vruchten te sorteren, werden de broers Jacob en Anton de Greef uitgedaagd om het wiel opnieuw uit te vinden. De eerste ronde sorteermachine, genaamd ‘De Tol’ werd bedacht. Deze machine werd een enorm succes. Er was geen weg terug meer… Het assortiment van fruit- en groentensorteermachines en randapparatuur groeide gestaag en zo ook de klantenkring.

In de daaropvolgende decennia is GREEFA uitgegroeid naar het bedrijf dat het nu is. We hebben veel nieuwe sorteer- en verpakkingsoplossingen geïntroduceerd. Van kleine en relatief simpele verbeteringen, die een positieve impact hadden op de dagelijkse werkzaamheden van onze klanten, tot aan grote innovaties die blijvende veranderingen teweeg hebben gebracht in de sector.

Onze sorteeroplossingen gaan nu de hele wereld over. Maar onze klantgerichtheid, onze drive voor innovatie en onze inzet voor kwaliteit zijn nog hetzelfde als op de eerste dag. De periode van het pionieren ligt inmiddels achter ons, en de markt is nu professioneler dan ooit. Toch blijven we altijd ruimte voor verbetering zien. Innovatie kent geen grenzen…